Matthew McConaughey, Zelena svjetla (engl. Greenligths)



"Zelena svjetla znače kreni - učini korak naprijed, nastavi. Na ulici uloga im je da označe slobodan prolaz, a kad su ispravno podešena, vozila mogu uhvatiti i više zelenih svjetala zaredom. Govore nam da možemo proći." 

Nakon svojih pedeset godina na ovome svijetu, Matthew McConaughey još uvijek traga za pitanjima od egzistencijalne važnosti – zašto živjeti, koja je svrha njegova života, kako pronaći sebe i kako se ostvariti u osobnom i u profesionalnom životu. Na ovome 304 stranice dugom životnom putovanju, Matthew se ogoljuje i eksponira na bolno iskren način, naime – do same srži istinskog bivanja. Matthew, ništa ne skrivajući, govori o životu koji su mu Bog i sudbina namijenili. Stoga saznajemo ponešto o Matthewovom djetinjstvu, odrastanju, stasanju u uzoritog i mladog čovjeka, a konačno i zrelog pojedinca u društvu. Saznajemo o njegovim filmskim ulogama, usponu u Hollywoodu, ustrajanju u dobrome, padovima i životnim pogreškama u odabirima, koji su ga formirali u čovjeka kakav je danas. Ako želite znati kako je to pobjeđivati, ali i gubiti; a istovremeno se i dobro zabaviti – pročitajte ovaj memoar ovo, po meni, iskreno i dubinski genijalno otkrivenje američkog oskarovca, koji zna što želi – biti primijećen i čujan.


"U umijeću življenja ne dobivam same petice, ali stalo mi je, i uvijek ću radije imati posla s iskusnom trojkom nego neukom peticom."  



Foto: iz privatne arhive

 

Primjedbe

Popularni postovi